diumenge, 12 de febrer del 2012

Retorna el fred polar a la península

El fred torna a la Península després de tres dies de treva deixant aquest diumenge a 48 províncies en alerta per baixes temperatures, a la qual se sumarà la neu a les Balears i el vent a la zona nord-est peninsular, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet ).


Concretament, aquest diumenge estaran en alerta taronja (risc important) per baixes temperatures Madrid, Almeria, Granada, Jaén, Osca, Saragossa, Terol, Guadalajara, Àvila, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Segòvia, Sòria, Valladolid, Zamora, Barcelona , Girona, Lleida, la Rioja i Navarra on podrien registrar temperatures per sota dels dotze graus negatius.


L'alerta groga (risc) per fred s'ha activat a les províncies de Múrcia, Astúries, Biscaia, Àlaba, Guipúscoa, Mallorca, Eivissa, Formentera, Badajoz, Càceres, València, Castelló, Alacant, Tarragona, Toledo, Conca, Albacete, Ciutat Reial, Cantàbria, Sevilla, Màlaga, Huelva, Còrdova i Cadis on podran assolir temperatures per sota dels menys sis graus.


Així, les temperatures patiran un lleuger descens a la Península, que en el cas de les diürnes serà moderat en la meitat sud. A més, es preveu la formació de gelades moderades que poden ser forts a la meitat nord peninsular.


També, en aquest final de setmana estaran en alerta groga per neu l'arxipèlag balear. En concret, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera podrien arribar a acumular més de dos centímetres en alguns punts de la serra.
Així mateix, aquest diumenge estaran en alerta groga per vent les províncies de Girona, Terol, Navarra i Saragossa on podrien arribar a registrar ratxes superiors als 70 quilòmetres a l'hora.


Finalment, els vents de component est bufaran moderadament al litoral d'Alboran i de component nord a la resta d'Espanya, amb intervals forts a la costa gallega, zones del nord-est peninsular i Menorca, i amb cops molt forts al nord-est de Girona que romandrà en alerta groga per onatge.


Per a obtenir mes informació de tota Europa sobre el vent polar feu click a: http://www.diariodeibiza.es/sociedad/2012/02/11/frio-obliga-activar-alerta-48-provincias-domingo/536820.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada