dimarts, 17 d’abril del 2012

Els geòlegs desmenteixen que hi hagi aigües termals a Formentera

L'Associació de Geòlegs de les Illes Balears (Ageib) va desmentir ahir categòricament que es puguin considerar aigües termals dels pous que un grup hoteler de Formentera va anunciar com a tals en aquesta illa la setmana passada.
Aquesta entitat professional va emetre un comunicat en què assegura que és «completament normal» que l'aigua procedent de certa profunditat tingui uns graus més de temperatura que la situada més a prop de la superfície. «Si en un pou de gran longitud introduïm un termòmetre, observaríem que la temperatura augmenta a mesura que aprofundim a raó de 3 graus centígrads per cada 100 metres», afirma l'Associació de Geòlegs de les Illes Balears.
Els geòlegs de Balears expliquen que «les aigües termals constitueixen l'evidència més notable de la calor interna de la Terra». No obstant això, l'arxipèlag «presenta un gradient geotèrmic absolutament normal, ja que no és una zona volcànica, ni presenta cap singularitat geològica en aquest aspecte».
L'Associació de Geòlegs aprofita la seva nota per desmentir també la creença popular que l'aigua de les Pitiüses procedeix d'un riu subterrani que ve del Pirineu. «EnBalears i, per descomptat, a Formentera, l'aigua subterrània procedeix únicament i exclusivament de la infiltració de l'aigua de pluja i no viatja per cap misteriós conducte oceànic des del Pirineu». «Aquestes afirmacions, molt arrelades en la cultura popular, no tenen fonamenti científic i porten a confondre a la població i augmentar la incultura centífica», afegeix l'entitat.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada