dimarts, 13 de març del 2012

Un laboratori de sargantanes a cada illa

Un científic avala que prohibir el desembarcament als illots de la reserva «és ideal» per protegir les varietats de 'Podarcis pityusensis'.


En els illots del parc natural hi ha unes densitats de sargantanes «extraordinàries» si es comparen amb les de la resta de la Mediterrània, segons l'estudi realitzat per Valentín Pérez Mellado, catedràtic de Zoologia de la Universitat de Salamanca, que les va investigar entre els anys 2009 i 2011.


Valentín Pérez Mellado realitzá un estudi,elaborat a petició de la Reserva Natural eivissenca, que al febrer va complir el seu desè aniversari, conclou que no cal témer, de moment, per la quantitat de sargantanes que hi ha als illots: «Les poblacions tenen unes densitats elevades, no exageradament (com sí que passa en altres illots balears), però en el conjunt de la Mediterrània són unes densitats extraordinàries, incomparables. És una situació excepcional pel que fa al seu estat de conservació », afirma.


Segons ell, «les illes que hi ha dins de la reserva tenen una importància enorme perquè són de les més antigues de tota Eivissa, les més allunyades de la costa, sobretot els grups d'Escull Vermell, na Gorra, na Bosc, na Plana [a Ponent] ... I en ser molt antigues generalment és on s'ha produït una diferenciació més gran d'aquests rèptils ».






Per més informació:http://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2012/03/13/laboratorio-lagartijas-isla/543073.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada